top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Contact opnemen

Bedankt voor de inzending!

Heb je vragen? Wij helpen je graag verder! Je kunt ons een e-mail sturen naar: 

info@ookpedagogisch.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Bellen kan ook:

06-25188080

Adres

Zadelmakerstraat 28
1991 JE Velserbroek

KvK nr: 67290639

FAQ

Aanmelden kleine groepstraining

Als je je kind voor een training wilt aanmelden gaat dit via een toeleider. Meestal is dit de IB’er of zorgcoördinator van de school. Het kan ook via de huisarts of andere toeleider. Zij weten de route voor de aanmelding.

Ik wil mijn kind aanmelden voor een training. Wat moet ik doen?

Een verwijsbrief is niet nodig. Het is wel van belang dat de hulpvraag en ondersteuningsbehoefte bij de aanmelding wordt beschreven.

Is er een verwijsbrief nodig voor de aanmelding?

Wanneer de aanmelding is verstuurd ontvang je direct een bevestiging dat deze goed is aangekomen. Gebeurt dit niet, dan is het ingevulde e-mailadres niet correct ingevuld. Wij krijgen hier melding van en zullen contact opnemen.

Hoe weet ik of de aanmelding goed is ontvangen?

Dit heeft met AVG te maken. Wel kan de toeleider het formulier VOOR het versturen als PDF-bestand opslaan. Je gebruikt hiervoor de afdrukfunctie van je browser.

Wanneer er een aanmeldingsformulier naar OOK verstuurd is, kunnen de IB’ers het formulier niet meer terug vinden. Is hier een oplossing voor?

Nee, dit klopt niet. Indien dit gebeurt, sluit dan je browser af en start deze opnieuw. Een andere browser gebruiken is ook een optie. Wanneer het probleem niet verholpen is, laat het ons weten via het contactformulier, dan kunnen wij het oplossen (Er is dan sprake van een technische fout)

Er kunnen niet meerdere aanmeldingen na elkaar verstuurd worden. Het zou pas na 24 uur kunnen, klopt dit?

FAQ

Kleine groepstraining

Wanneer een groep compleet is ontvang je als ouders een uitnodiging voor een intakegesprek. Wanneer de intakgesprekken zijn afgerond start de training.

Hoe weet ik wanneer de training start van mijn kind?

De training vindt plaats op een locatie in de buurt van de school (soms de eigen school van je kind). Trainingen kunnen ook op ons kantoor in de Velserbroek plaatsvinden.

Waar vindt de training plaats?

OOK doet een beroep op ouders om hun kind naar de trainingslocatie te brengen.  Indien dit niet mogelijk is vernemen we dit zo snel mogelijk. OOK zal dan samen met de school kijken naar een passende oplossing. 

Moet ik mijn kind naar de trainingslocatie brengen?

Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor een type training. We proberen de wachttijd altijd te beperken.

Wanneer start er weer een training?

De wachttijd voor de start van een traject is maximaal 8 weken (vakanties niet meegerekend). We streven ernaar om ruim voor die tijd een uitnodiging voor het intakegesprek te sturen.

Wat is de wachttijd?

Het kan voorkomen door omstandigheden dat de wachttijd langer dan gewenst is. Wij proberen toeleiders en ouders tijdig te informeren. Indien je niets hoort vul dan je vraag en gegevens in het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Wat moet ik doen als ik na 8 weken nog niets heb gehoord?

Op onze vernieuwde site willen we zoveel mogelijk praktische informatie plaatsen voor ondersteuning en tips bij de opvoeding en naar aanleiding van gedrag van je kind. Mocht je persoonlijk contact willen vul dan ons contactformulier in en beschrijf je vraag. Wij nemen dan contact op of laten je weten waar je het beste terecht kunt met je vraag.

Ik wil graag opvoedondersteuning/tips. Is dit mogelijk?

Ja, ons systeem (Cliendo) is AVG proof. Vanaf de aanmelding tot evaluatie en vervolgens archivering van het trainingstraject zullen alle gegevens met de grootste zorg in ons systeem volgens de geldende AVG voorschriften worden verwerkt.

Is de aanmelding AVG proof?

FAQ

Grote groepstraining

Je kunt het contactformulier invullen op onze site. Natuurlijk kun je ook bellen of een e-mail sturen.

Ik wil een klassentraining aanvragen. Wat is de juiste route?

OOK gaat uit van de kracht van de groepsdynamiek en het leren van andere kinderen/gelijkgestemden. In uitzonderlijke gevallen wordt er wel eens een leerling individueel begeleid. Wij kunnen je altijd van advies voorzien om bij de juiste partij voor individuele begeleiding terecht te komen.

Is individuele begeleiding mogelijk?

FAQ

Docenten-/Leerkrachtraining

Op onze site staan de trainingen voor leerkrachten/docententeams. Wanneer je een training wilt aanvragen kan dit het snelst via het contactformulier. Voor meer informatie kun je natuurlijk kun ook bellen of een e-mail sturen.

Hoe kan ik informatie krijgen over de training voor (een deel van) het team.

FAQ

Financiering

OOK heeft voor de kleine groepstrainingen afspraken met de gemeenten Velsen, Beverwijk, Heemstede en Haarlemmermeer. Voor het aanbod van grote groeps-trainingen maakt het niet uit van welke gemeente of welk bestuur de school deel uit maakt.

Binnen welke gemeente geldt het trainingsaanbod van OOK?

Voor bovenstaande gemeenten zijn financieringsafspraken voor de kleine groepstrainingen gemaakt. Voor overige prijzen of offertes zullen we deze na een persoonlijk contact voor je opmaken.

Hoeveel kost het en wie betaalt deze kosten?

De kleine groepstrainingen en grote groepstrainingen in het basisonderwijs vinden onder schooltijd plaats. Trainingen voor het voortgezet onderwijs en Playing for Success vinden deels of geheel na schooltijd plaats

Wanneer vindt de training plaats? (na schooltijd/onder
schooltijd).

Vooralsnog kan de knipkaart worden ingezet. Passend Onderwijs IJmond gaat over de besluitvorming.

Kan ik de knipkaart inzetten voor een grote groepstraining op school?

FAQ

Hulpvraag / ondersteuningsbehoefte

De onzekerheid kan met vele factoren te maken hebben. Wanneer je kind voor een training wordt aangemeld kijken wij kritisch naar de hulpvraag zodat zij/hij de juiste ondersteuning en passende training krijgt.

Mijn kind is onzeker. Welke training is passend voor mijn kind?

Wanneer we de hulpvraag duidelijk hebben zou een SOVA training passend kunnen zijn. Voor het VO hebben we ook een faalangstreductietraining, welke dan passender is.

Mijn leerling is bang om fouten te maken. Is de SOVA training passend?

Bespreek je vragen met de leerkracht, IB’er en/of zorgcoördinator. Mocht je toch nog niet je antwoord hebben, kijk dan in onze databank op onze site of neem contact op via het contactformulier.

Mijn kind heeft een diagnose en heeft hier in de klas last van. Wat kan ik het beste doen?

bottom of page